Hvad kan jeg gøre, hvis min hund er overvægtig?

af: Erik Aalund /Gilpa.dk

Op til 30% af alle danske hunde er overvægtige, men det er ikke alle hundeejere, der ved, hvordan de skal gribe overvægtigheden an og komme den helt livs på en sund og naturlig måde.

Det kan være svært fra den ene dag til den anden at skære ned på mængden af hundefoder, da man oplever, at hunden virker sulten og tigger efter endnu mere mad. 

Det er de færreste hundeejere, der har hjerte til at modstå de tiggende hundeøjne fra sin ”bedste ven”. 

Man bør derfor ikke trappe ned på mængden af mad, men ændre den almindelige hundekost til slankefoder - specielt hvis der er tale om flere kg overvægt.

Fedtfattig foder

Er godt fedtfattig foder det perfekte produkt til din (overvægtige) hund.

De to mest fedtfattige produker vi har er Dr. John Silver med kun 6% fedt og Arkwrights Complete Chicken med kun 7% fedt. Disse to produkter kan man nemt bruge som godbidder, ligesom begge produkter er fuldfoder som giver hunden alt, hvad den har brug for ernæringsmæssigt. 

Det bidrager til en øget forbrænding, da produkterne har et lavt fedtindhold. Udover et lavt fedtindhold er foderet proppet med masser af fibre, som sørger for at holde din hund mæt hele dagen, selvom kalorieniveauet er markant lavere end den almindelig hundekost.

Fedtfattige Godbidder

Du kan sagtens bruge dele af det fedtfattige foder som godbidder, som et alternativ til de meget fedtfattige godbidder, som ikke bidrager positivt til hundens vægt.

Et øget aktivitetsniveau vil naturligvis også bidrage til, at det bliver nemmere for din hund at tabe sig, da forbrændingen øges. 

Gå derfor nogle længere ture med din hund, og hvis din hund har mod på det, kan du også sagtens lunte i et stille og roligt tempo. 

Måske vil nyt hundelegetøj til samlingen også kunne gøre din hund mere aktiv og legesyg, så forbrændingen langsomt kan øges.

Se mere om hvad du kan gøre hvis din hund er for tyk? - Læs med her.

e-mærket logo