Foder til Senior hunde

Vi har her samlet det bedste foder til seniorhunde der sørger for, at din ældre hund dagligt får den optimale sammensætning af proteiner, fedt, vitaminer og mineraler. 

Læs mere

Produkter

Hundefoder til seniorhunde

Når din hund går fra at være voksen hund til at være seniorhund, er det vigtig at være opmærksom på din hunds ændrede behov.

Derfor er det vigtig, at din hund altid får foder, der passer til dens alder og særligt aktivitetsniveau. 

Et hundefoder til senior hunde er fremstillet til at tilgodese seniorhundens energibehov, stofskifte, forbrænding og undgå en øget vægt. Et hundefoder med øget proteinindhold og reduceret fedtindhold kan have en gavnlig effekt på hundens stofskifte og forbrænding, samtidig med, at hunden føler sig mæt.

Gilpas hundefoder til seniorhunde er fuldkostfoder, der sikrer at din seniorhund får en optimal ernæring hver eneste dag.

Produkter til ældre hunde

I vores udvalg har vi fundet de bedste produkter til ældre hunde, der har brug for en tilpasset ernæring. Lige som hunde med tendens til overvægtig, er seniorhunde i kategorien af hunde, der har brug for et fedtfattig foder. I disse fodertyper er energiindholdet reduceret, da hunden ikke er lige så aktiv som før og ikke forbrænder lige så meget energi. I vores sortiment finder du: 

Når du leder efter lækre godbidder og snacks til din seniorhund, bør du sikre dig at det du køber, har et lavt energiindhold. På den måde sikre du at hunden ikke får mere energi end den kan nå at forbrænde i løbet af en dag. 

Hvornår er min hund en seniorhund?

Hundes levetid er desværre kort sammenlignet med levetiden for et menneske. 

Derfor ældes hunde også det hurtigere end mennesker gør. Gennemsnitsalderen for en hund er mellem 8 og 11 år alt efter, hvilken hunderace den er og hvilken vægt den har. 

Hunden rammer senioralderen gradvist, når den er omkring seks til otte år gammel. Allerede inden din hund bliver til en seniorhund, bør du overveje eller rådføre dig med din dyrlæge om, hvordan du kan sørge for at din hund får en optimal seniortilværelse. En af de bedste ting du kan gøre for din hund, der netop er blevet seniorhund, er at udskifte dens foder til hundefoder, der er specielt tilpasset seniorhunde. 

Når din hund bliver ældre, øges risikoen for sygdomme, der kommer med alderen. F.eks. får en del seniorhunde slidgigt og det kan derfor være en god idé at forebygge dette ved at give din hund et tilskud af omega 3. Disse fedtsyrer er med til at smøre den hunds led, så den ikke så let får ondt i dem. 

Når du har en kræsen seniorhund, kan det være en udfordring at finde et nyt hundefoder

Kræsenhed kender ingen alder, så din seniorhund kan lige så nemt være kræsen som en hvalp kan. Mange hunde ved lige præcis, hvilke slags foder de foretrækker og hvilke de helst undgår. Når din seniorhund skal skifte fra voksent hundefoder til senior hundefoder, kan det derfor blive en længerevarende proces at finde et foder den godt kan lide. 

Har du en kræsen hund anbefaler vi at du prøver vores hundefoder med lam eller foder med and og kanin. Disse fodertyper er fyldt med proteiner, der almindeligvis ikke er i hundefoder, og det dufter og smager anderledes. Derfor falder netop disse fodertyper i langt de fleste kræsne hundes smag. 

Vil du gerne teste nogle forskellige slags foder af på den seniorhund, så kan du bestille nogle af vores foderprøver. Med forskellige foderprøver kan du let teste, hvilket foder din hund bedst kan lide, du har en større chance for at finde det helt rigtige foder, og du undgår at købe en stor pose hundefoder, din hund alligevel ikke kan lide.  

Få en vellykket overgang fra det gamle foder til det nye senior hundefoder

Når din seniorhund skal skifte fra hundefoder til voksne hunde til foder til seniorhunde, er det vigtig at skiftet ikke sker fra den ene dag til den anden. Din hunds foder skal udskiftes gradvist over en periode på fire til syv dage. Start med at blande lidt af det nye foder i det gamle foder og hæv gradvist mængden af de nye foder i løbet af skifteperioden. Går skiftet for hurtig for din hund og dens fordøjelsessystem, vil din hund få tynd afføring. 

Kontakt os hvis du har yderligere spørgsmål

Hos Gilpa elsker vi hunde! Vi har mange års erfaring med at hjælpe vores kunder i hele landet med at vælge det helt rette foder til deres hund. Vær ikke bange for at kontakte os. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

e-mærket logo