Foder til aktive hunde

Her finder du det bedste udvalg af foder til aktive hunde, med et behov for ekstra energi. Foder der sørger for at hunden får den rette mængde energi, vitaminer, mineraler og protein hver eneste dag. 

Læs mere

Produkter

Energirigt foder til den aktive hund 

Har du en hund, der anvendes til agility, jagt eller andet krævende arbejde, har din hund sandsynligvis brug for ekstra energi fra sit foder. Din hund kan også have behov for ekstra energi, hvis din hund er udendørs i kolde perioder, hvis den er meget energisk eller den godt kan lide lange gå- og løbeture. 

Læs mere om fodring af aktive hunde.

Kvaliteten af hundefoderet er ekstra vigtig, når du har en aktiv hund. Hunde, der anvendes aktivt til f.eks. agility eller jagt, har langt mere behov for det rigtige foder, end mange hundeejere tror. Der er ikke noget mere ærgerligt, end hvis din hund mangler energi og bliver træt midt på dagen, når du har allermest brug for den, fordi den ikke får foder til aktive hunde. 

Derfor bør du være ekstra opmærksom på, om ingredienserne i hundefoderet opfylder energibehovet hos din hund. Opholder din hund sig meget udendørs, kan hundens energibehov blive mere end fordoblet, sammenlignet med hunde, der opholder sig indendørs. 

Hundefoder til aktive hunde

Hos Gilpa har vi udvalgt de bedste typer af hundefoder til aktive hund. I modsætning til hunde med et almindeligt energiniveau, har jagthunde, agilityhunde og andre aktive hunde med et højt energiniveau brug for dagligt at få ekstra energi gennem deres kost. Her på siden finder du: 

Får din hund ikke forbrændt alt energien den får fra dens hundefoder, kan du i stedet for udskifte dens foder. Du kan med fordel skifte foderet ud med et mere fedtfattigt hundefoder.

Har du en kræsen hund? 

Det kan være en udfordring at have en kræsen hund, når du skal finde et nyt foder til din hund. 

Derfor kan du hos os let bestille alle de foderprøver du har lyst til. På den måde kan du prøve dig frem med forskellige slags foder indtil du finder din hunds favorit. Særlig hvis din hund skal have et specielt foder, såsom hundefoder til aktive hund, og samtidig er en kræsenpind, kan det være en stor fordel at købe foderprøver på forskellige slags foder. Sådan undgår du at købe en stor pose foder, din hund alligevel ikke kan lide.   

Et godt råd er også at gå efter foder, der indeholder proteiner fra dyr hunden, ikke er vant til at spise. Prøv f.eks. foder med and og kanin eller foder med lam. Hos Gilpa oplever vi, at særlig kræsne hunde godt kan lide de nye proteiner, fordi de smager og dufter anderledes.  

Se vores guide til hvordan du kan få din hund til at spise sit foder igen.

Udskiftning af hundefoder

Når du ønsker at udskifte din hunds nuværende foder med hundefoder til aktive hunde, skal du være opmærksom på følgende. 

Udskiftning fra et foder til et andet bør foregå over fire til syv dage. De første tre til fire dage giver du din hund en halvdel af det gamle hundefoder og en halvdel af det nye foder. På den måde vender hundens fordøjelsessystem sig langsomt til det nye hundefoder. Herefter kan du gradvist udskifte det resterende af det gamle foder med det nye foder. Får hunden diarre går udskiftningen for hurtigt. Du bør derfor vente til hundens mave har vænnet sig til foderblandingen før, du fortsætter.

Kontakt os hvis du har yderligere spørgsmål

Hos Gilpa elsker vi hunde! Vi har mange års erfaring med at hjælpe vores kunder i hele landet med at vælge det helt rette foder til deres hund. Vær ikke bange for at kontakte os. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

Vi har hundefoder til alle typer af hunde - se udvalget af hundefoder her.

e-mærket logo