Optimal potepleje med potevoks til hunde

Når du går ture med din hund, bliver poterne udsat for forskellige overflader, med risiko for at tage skade fra skarpe eller ubehagelige udfordringer som sten, grus, eller vejsalt. Det kan også være, at din hunds poter er sensitive overfor temperaturer, og dermed ikke tager godt imod varme fliser, eller snevejr. 

For at forebygge gener og smerter for din hund, vil det være ideelt at behandle din hunds poter og trædepuder med potevoks. På den måde sikrer en stærk hinde din hund mod generende rifter, eller sprækkede trædepuder fra sæsonernes udfordringer.

Læs mere

Produkter

Potevoks til hunde er vigtigt om vinteren, men anbefales hele året

At sørge for potepleje er lige så vigtigt som hundefoder der passer til din hund. Det er noget du løbende skal sørge for, hvis din hund skal undgå problemer med rifter eller andre gener på trædepuderne. Det er dog sæsonpræget, hvor vigtigt potepleje er, da der er forskel på hvilke udfordringer underlaget din hund går på, bliver udsat for. 

Beskyttelse mod vinterens udfordringer

At beskytte din hunds poter er specielt vigtigt at sørge for om vinteren. Dette skyldes snevejret, der dels gør jord og asfalt kold, men også fyldt med grus og sten, der kan irritere trædepuderne, og forsage irritationer og rifter. Derudover er din hunds poter mere udsatte over for kulde. 

Den største udfordring om vinteren er dog vejsalt. Vejsalt er ætsende, og kan give din hund stort ubehag hvis det sætter sig på og imellem trædepuderne. 

I vinterkulden med sne, salt, og grus, vil potevoks hjælpe din hunds poter med at kunne håndtere et mere udfordrende underlag, hvor poterne ikke vil tage skade af salt eller skarpe kanter. Det sker ved potevoks giver en stærk hinde, der beskytter mod vand, salt, sne, og andre udfordrende elementer. 

Potevoks til hele året

Selvom potevoks er mest kritisk at anvende om vinteren, udelukker det ikke fordelene ved at anvende potevoks hele året. Faktisk anbefaler vi hos Gilpa at anvende potevoks hele året, da voksen holder poterne sunde og raske, og forhindrer gener som irriterede og sprækkede trædepuder.
Lange ture, eller generende underlag som sand, grus, eller mudder, kan også være med til at belaste trædepuderne, og give en ubehagelig oplevelse for din hund. Her vil potevoks være en sund måde at beskytte din hunds poter. 

Ud over at skulle have speciel foder til jagthunde, kan det også være en fordel at anvende potevoks til hunde med et højt aktivitetsniveau, da jagthunde bevæger sig på belastende underlag, hvilket skaber et behov for ekstra pleje.

Potevoks er hurtigt og let at anvende

At anvende potevoks er nemt og hurtigt, og kræver ikke det store forarbejde. Det eneste du skal sørge for, er at din hunds poter er rene og aftørrede, når du påfører potevoksen. Herefter er det lige til at smøre på, hvor du skal sørge for at anvende potevoksen på samme måde, som du selv ville anvende en fugtighedscreme ved tør hud. For at sikre din hund mod gener imellem tæerne, er det også vigtigt du er grundig med at få dækket alle områder der kan blive udsat for et ubehageligt underlag. 

Du kan med fordel påføre voksen 5-10 minutter før jeres gåture, for at forebygge mod slid, forbrændinger, eller revnedannelse. 

Når voksen er påført, vil der komme en hinde, der vil virke blødgørende og vandafvisende, som et skjold imod skader og gener fra de forskellige underlag poterne bliver udsat for.

Hvad du skal være opmærksom på ved brug af potevoks til hunde

Når du anvender potevoks, skal du være opmærksom på, at selvom der er en beskyttende hinde, vil der stadig komme skidt på poterne, der kan være ubehageligt for din hund. Specielt vejsalt om vinteren sætter sig fast, uanset om du anvender potevoks eller ej. 

Derfor skal du være opmærksom på at tørre poterne grundigt af efter hver gåtur, for at sikre din hund mod potentielle rifter eller tør hud på grund af vejsalt, selvom du har brugt potevoks. 

Det er dog mest relevant når du befinder dig i byen eller på store veje, hvor der bliver brugt en god mængde vejsalt for at holde vejene tørre for sne. Er du på mindre befærdede veje hvor der ikke bliver saltet, vil det stadig være en god idé med potevoks, da udfordringen her vil være sne og grus, der også kan give irritationer for din hund. 

Det vil altså sige, at potevoks ofte vil være en god idé, da det beskytter din hunds poter. Det vil dog være en fordel for dig at vide hvorfor du skal bruge det, og hvad det gør godt for, i forskellige situationer. 

Barsk terræn kan også være en udfordring for din hunds pels, hvor du passende kan gå på opdagelse i vores produkter for pelspleje til hunde. Her finder du de perfekte produkter til at passe godt på din hund, og sikre en sund og blød pels. 

Hurtig levering

Vi leverer mad til hunde overalt i Danmark. Leveringen sker 1-2 hverdage efter du har bestilt foderet, og kan leveres til din adresse, arbejde eller GLS-Pakkeshop.

Få din hunds yndlingsfoder tilsendt på abonnement med fast levering

Hos Gilpa har du både mulighed for at købe hundefoder med lam og ris som håndkøb, eller du kan vælge at oprette et abonnement og få friske forsyninger tilsendt hver uge!

Du slipper for at tænke på om du er ved at løbe tør for foder, med et abonnement du selv tilpasser alt efter hvor hurtigt du løber tør. 

På den måde skal du ikke bekymre dig om din hund får det helt rigtige at spise – det tager vi os meget gerne af!

e-mærket logo

Gilpa ApS - Hundefoder & Kattemad  |  Bredmosevej 26, Karlsgårde, 6800 Varde, Denmark  |  CVR 25111397 - Tel: 75264400