Pelspleje kat 

Pelspleje af din kat betaler sig i længden. Der er forskel på, hvor meget pleje kattes pels kræver. Mens nogle katte kan klare pelsplejen selv, har andre katte behov for at blive børstet og vasket jævnligt. Du skal være særligt opmærksom på pelspleje, hvis din kat er langhåret. 

Hos Gilpa har vi alt lige fra børster, carder til særlige kamme, der kan få bugt med selv de værste klumper af filtret pels. Du finder også shampoo og balsam, neglesakse og fiskeolie. 

Nedenfor kan du se vores forskellige pelspleje-produkter, der hjælper din kat til at få en sund, smuk og glansfuld pels. 

Læs mere nedenfor. 

Læs mere

Produkter

Pleje af kattens pels

Pelspleje af katten er et lidt overset emne, da katten netop er et meget renligt dyr, som holder sin pels ren ved at slikke den flere gange dagligt. Men selv en kat kan få brug for hjælp til pelspleje. Nogle katte fælder i perioder rigtig meget, fx i forbindelse med skift af årstider. Her er det en god idé at hjælpe katten af med den overskydende pels ved at børste den, så du undgår overdreven fældning og klumper i kattens pels. Katten får også nemmere ved selv at holde sin pels ren og får færre tilfælde af pelsbolde i maven. 

Almindelig huskat pelspleje

Almindelige huskatte fælder meget – og ofte året rundt. Det kan derfor være nødvendigt at børste katten én gang ugentligt. Det vil også hjælpe meget på mængden af hår, der efterlades i møbler og tæpper. Til brug for huskattens korte pels, kan Gilpa anbefale en børste med bløde gummidupper, en såkaldt carde, der effektivt suger hårene til sig og giver en lækker og ren pels. Den bløde carde findes i flere størrelser og passer perfekt til en kat. Katten vil nyde at blive børstet, hvis du har vænnet den til børsten fra den var ungkat. 

Langhåret kat pelspleje

Har du en langhåret kat, kræver pelsen typisk mere pleje end en korthåret race. Den lange pels og kraftige underuld er mere tilbøjelig til at filtre, klumpe sammen og tiltrække snavs og skidt. Her har katten brug for hjælp til at holde pelsen ren, smuk og glansfuld. Det er vigtigt at huske, at hvis du køber en langhåret kat, så skal den børstes hver dag hele livet igennem.

Langhårskatte fælder ikke så konstant som huskatten, men har til gengæld fældeperioder hvert forår og efterår. Brug en stor carde til at løsne underulden, som ofte kan give problemer med sammenfiltrede knuder af pels. Filterklumper kan, hvis ikke løsnet i tide, samle sig i meget tætte klumper, der er næsten umulige at rede ud. Er uheldet ude, kan filterklumpen måske redes ud med filterknuser eller skæres af med en filtersplitter.  

Katteshampoo til langhårede racer

Hos Gilpa tilbyder vi mange forskellige produkter inden for pelspleje til kat. Således har vi også forskellige typer shampoo, der kan anvendes til katte og hunde. Vi forhandler mild katteshampoo, parfumefri shampoo til tør hud, skæl og kløe og blødgørende og fugtgivende balsam med mere.  
Korthårede katte har sjældent brug for at komme i bad, men langhårede katte bør bades med jævne mellemrum. Vask forsigtigt kattens pels i en mild katteshampoo og undgå vand i ører og øjne. Efter aftørring i håndklæde er det vigtigt at rede kattens pels igennem. 

Pleje af kattens negle

Nogle katte er bedre til at hvæsse kløer end andre. Hvis det ikke er din kats stærke side at holde sine kløer i en passende længde, kan det være nødvendigt at klippe dem jævnligt. Så undgår du, at kattens kløer flækker, og poterne bliver ømme. Derfor finder du hos Gilpa også et udvalg af neglesakse til katte og hunde. Når du bruger en neglesaks, skal du være opmærksom på, at du ikke klipper for meget af. Det kræver øvelse og træning at gøre det selv. Benyt gerne godbidder undervejs og ros din kat for dens tålmodighed. 

e-mærket logo