Hundefoder til små hunde

Små hunde, typisk under 10 kg som voksen hund, kan få et foder specielt til de næringsbehov små hunde har brug for - og med mindre foderpiller, som gør det lettere for de små hunderacer, at spise tørfoderet. 

Læs mere

Produkter

Små hunde skal have små portioner hundefoder 

Grundet deres lille størrelse skal små hunde have små anretninger. De har nemlig ikke brug for særligt meget mad for at føle sig mætte. 

Udover portionen, så skal selve foderpillen også være mindre, så din hund ikke får fodret galt i halsen og let kan tygge den. I vores udvalg af hundemad til små hunde, finder du naturligvis foderpiller i en størrelse som egner sig perfekt til de mindre hunderacer.

Hundemad til små hunde skal være kalorierigt 

I og med små hunderacer skal have mindre portioner, skal hundemaden være kalorierig. En gåtur på 2km føles meget længere for en lille hund sammenlignet med en stor, og de skal derfor have masser af energi gennem kosten. Grundet den høje forbrænding og højere stofskifte er kaloriebehovet større hos de små hunde.

Ved at fodre din lille hund med den rette hundemad, sikrer du, at den får den hensigtsmæssige mængde af fedt og proteiner m.m. som er nødvendigt for at holde energien i løbet af dagen, og minimerer risikoen for at udvikle lavt blodsukker. 

Giv din lille hund mad flere gange om dagen

En lille hund har en lille mave og derfor er det vigtigt, at give den små portioner flere gange dagligt for at undgå overspisning. Særligt, når hundefoder til små racer har et højre kalorieindhold, er det vigtigt, at du passer på med at give for store mængder. 

Har du en følelse af, at din hund aldrig føler sig mæt, selvom den spiser som den skal, kan du overveje at købe en såkaldt labyrint hundeskål. Denne madskål kræver, at hunden arbejder hårdere for maden, og sanserne bliver aktivt stimuleret. På den måde tager det lidt længere tid at spise op, og maden bliver ikke slugt på få bidder. 

Hundefoder til de ekstra aktive små hunde

Tager du ofte til hundetræning med din hund, går lange ture, eller er din hund generelt meget aktiv i løbet af dagen, så skal du sørge for rigeligt med næring. Aktive små hunde har nemlig, ligesom store, brug for den rette kost for at præstere optimalt. 

Særligt i forbindelse med ekstra motion og bevægelse generelt, skal mængden af protein være højere. Hos Gilpa har vi udvalgt kvalitetshundefoder til netop den lille hund som er ekstra aktiv - tag et kig her

Fra hvalp til voksen hund – husk at tilpasse kosten

I de fleste tilfælde vil en hvalp være mere aktiv end en ældre hund, hvorfor man bør man være opmærksom på forskelle i hvalpefoder og foder til ældre hunde. Her er særligt kalorieindholdet anderledes. Oplever du, at din hund bevæger sig mindre med alderen, skal kosten tilpasses, så den bliver mere kalorielet end hvad normalt anbefalet til små hunde.

Sørger man for ikke at give sin hund for mange kalorier, minimere man risikoen for overvægt betydeligt. 

Senior hundefoder til den lille hund sørger for, at din ældre hund får den bedste sammensætning af vitaminer, mineraler, fedt, og proteiner. Desuden har det som resten af vores sortiment en god smag, som din hund vil glæde sig til hver dag. 

Pas godt på din lille hunds tænder

De små hunde har en tendens til at have madrester mellem tænderne og får ofte belægninger sammenlignet med de store hunderacer. Dette skal man være særligt opmærksom på og tage sin hund til tandrensning regelmæssigt. På den måde undgår man tandkødssygdomme og huller. 

Det rigtige foder hjælper også på at opretholde en god mundhygiejne, hvorfor det er vigtigt at købe hundefoder af høj kvalitet.

10 eksempler på små hunderacer

  1. Beagle
  2. Fransk Bulldog
  3. Malteser
  4. Havaneser
  5. Yorkshire Terrier
  6. Mops
  7. Gravhund
  8. Papillon
  9. Shih Tzu
  10. Bichon Frise

Få smagsgaranti og en smart abonnementsløsning hos Gilpa

Hos Gilpa har vi mange års erfaring indenfor hundefoder. 

Hos Gilpa har vi et stort udvalg af lækkert kvalitetsfoder, som din hund med sikkerhed vil elske. Bestil hundefoder til den lille hund online hos os. Vi leverer indenfor 1 til 3 hverdage.

Vi ved, at det kan være svært at finde den helt rette kost til din hund, som både du kan stå inde for og, som din hund kan lide. Derfor tilbyder vi hos Gilpa altid smagsgaranti på alt vores hundefoder. Kan din hund ikke lide den valgte hundefoder, får du pengene tilbage. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige for netop din lille hund, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Derudover kan du også nyde godt af vores abonnementsordning. Med hundefoder på abonnement, får du friske forsyninger hver uge, og skal ikke længere bekymre dig om indkøb. På den måde får du en fleksibel løsning, hvor du både sparer tid og penge. 

Bestil i dag og modtag efter få dage - vi har nemlig dag-til-dag-levering! 

e-mærket logo