Hundefoder med forskellige smagsvarianter 

Hos Gilpa har vi et stort udvalg af hundefoder med forskellige smagsvarianter til alle hunderacer.
Alle varianter er fuldkostfoder, hvilket betyder, at foderet giver din hund alt, som den har behov for i løbet af en dag. 

Læs mere

Produkter

Det er dog ikke kun smagen i hundefoderet, der har betydning for din hund – det er også de forskellige ingredienser i produkterne som fx kød, fjerkræ, fisk eller korn. Det varierer fra mærke til mærke, hvor stor en mængde af de forskellige ingredienser, der er i hundefoderet. Derfor kan det være svært at sammenligne produkterne. Som tommelfingerregel gælder dog, at den ingrediens, der står øverst på ingrediensoversigten, er den, der er mest af i det pågældende hundefoder.

Vi definerer foderets kvalitet i to grupper:

  • Super Premium hundefoder indeholder mest kød – her er kødet altså hovedingrediens i foderet.
  • Premium hundefoder indeholder også kød, men ikke nødvendigvis som hovedingrediens.

Hundefoder uden korn og gluten

Kornfrit og glutenfri hundefoder er meget populært og for mange hundeejere findes der ikke et alternativt. 

Definitionen af kornfrit hundefoder er lidt forskellig, alt afhængig af hvem du spørger. Nogle vil sige, at et hundefoder er kornfrit, hvis der ikke er anvendt klassiske kornarter som hvede, havre, byg og rug. Andre mener, at majs og ris også er korn – og dermed heller ikke skal være tilsat i kornfri hundemad. Flere kalder deres "kornfrie" hundefoder, som indeholder ris og/eller majs for et "low grain" hundefoder.

 
Hundefoder uden korn er som regel dyrere end foder med korn, da kornet som ofte erstattes af andre dyrere råvarer.

Læs mere om kornfrit hundefoder

Hundefoder med korn

Den traditionelle måde at lave hundefoder på er ved at anvende både korn og kød. At et hundefoder indeholder korn, er ikke ensbetydende med, at det er i en dårligere kvalitet sammenlignet med et kornfrit foder.

En af vores leverandører, Gilbertson & Page som producerer Gilpa-hundefoder, Dr. John og Arkwrights, har siden 1873 produceret foder til hunde og katte, som netop indeholder korn. Dette foder har været solgt i Danmark i godt 30 års tid og har mange loyale og faste kunder.

e-mærket logo