Hvalpefoder

Find svar på alle dine spørgsmål ➡️ Læs meget mere om hvordan du skal fodre din hundehvalp

Læs mere

Produkter

En mellemstor hund som en labrador, udvikler sig fra at veje få hunderede gram ved fødslen, til at veje mellem 20 og 40 kg som en voksen hund. Skal det sammenlignes med os mennesker, så svarer det til en udvikling på cirka 14 til 16 år. 

Derfor er det vigtigt at din hvalp får de næringsstoffer den har brug for - og at du derfor vælger det rigtige hundemad til din hvalp.

Sådan vælger du det rigtige hvalpefoder til din hundehvalp

Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigt at kigge efter, når der skal vælges hvalpefoder. Det er især vigtig at finde hundefoder med et højt indhold af protein og et godt indhold af fedt, da de to næringsstoffer er essentielle for hvalpens udvikling. Det er en fordel at gå efter foder, hvor størstedelen af proteinerne kommer fra kød.

Det er vigtigt at hundefoderet både indeholder animalske og vegetabilske kilder til næring for at sikre, at din hvalp for alle nødvendige vitaminer og mineraler.

Alle vores varianter af hundefoder her på Gilpa.dk har en god balance mellem fedt og proteiner og indeholder omega 3 fedtsyrer.

Udover indholdet af fedt, protein og omega 3 fedtsyrer er det vigtigt at holde øje med hvilken type hund forskelligt hvalpefoder er lavet til. Vi har først og fremmest et udvalg af hvalpefoder der passer til alle hunderacer, så du kan købe det uden nogle bekymringer.

I vores fodrevejledninger kan du desuden se, hvor meget hvalpefoder hvalpen skal spise dagligt.

Få hjælp til at vælge det helt rigtige hvalpe foder

Det kan godt være en stor jungle at finde rundt i forskellige typer af hvalpefoder og hvilke mærker der er gode til hvilke hunderacer. Derfor tilbyder vi hos Gilpa råd og vejledning til valg af det rigtige hvalpefoder. Du er mere end velkommen til at kontakte os på kundeservice@gilpa.dk hvis du har nogle spørgsmål du ikke allerede har fået svar på.

Vi står på gerne til rådighed, hvis du har brug for et godt råd. Derudover kan du finde masser af inspiration på vores Blog - her finder du blandt andet et indlæg om hvad du ikke skal fodre din hund med. Du finder både dette indlæg og mange andre på denne side.

Hvor længe skal en hund have hvalpefoder?

Du skal fodre din hundehvalp med hvalpefoder, til den er godt 12 måneder gammel. Derefter kan du begynde at skifte over til almindeligt hundefoder til voksne hunde. Det kan variere en smule fra race til race, hvornår du skal stoppe med hvalpefoder, men 12 måneder er en god tommelfingerregel. Ved store hunde fra Golden Retrieverstørrelse, kan du godt fodere med hvalpefoder til ca 16 mdr. alderen.

Når hvalpen er gammel nok til voksenfoder, anbefaler vi, at du finder en variant fra det samme mærke som hvalpefoderet. Det vil typisk gøre overgangen til det nye foder lettere for hunden. Det er samtidig en god idé at gøre overgangen fra hvalpefoder til voksenfoder glidende ved langsomt at tilvænne hunden til det nye foder.

Sådan skifter du fra hvalpefoder til voksenfoder.

Ligesom ved mennesker så kan en hunds fordøjelse være meget følsom, hvilket man skal tage højde for når man vælger hundefoder eller vælger at skifte mærke. Derudover er der selvfølgelig også en række ting, som man ikke skal fodre sin hund med.

Det forklarer vi mere om i artiklen: Hvad må hunde ikke spise?

Køb hvalpefoder af høj kvalitet hos Gilpa

Hos Gilpa har vi et eksklusivt udvalg af noget af det bedste hvalpefoder på markedet. Det er også derfor at vores udvalg af produkter er mindre end mange andre steder, simpelthen fordi, at vi ikke ønsker at gå på kompromis.

Alle de hundefodermærker vi fører på Gilpa.dk er nogle af verdens førende mærker inden for produktion af kvalitetshundefoder. Når du vælger hvalpefoder fra Gilpa er du dermed sikret hvalpefoder i høj kvalitet.

Oversigt over hvalpefoder

Vi har flere forskellige slags hvalpefoder her hos Gilpa.dk.

Du kan se nærmere på vores udvalg herunder:

e-mærket logo