• Gratis fragt ved over 5 kg
  • Daglig levering
  • Smagsgaranti
  • Abonnementsordning

Hundefoder test 2017

 

Når man sammenligner hundefoder i forskellige test, som man fra tid til anden læse i aviser og se i TV, at konklusionerne tit bliver, at det allerbilligste hundefoder er ligeså godt som de dyrere og dyreste produkter.

 

Sådan har det altid være - og sådan er det også med hundefoder test i 2017.

 

Det er for så vidt også rigtigt.

MEN - sådanne test tager tit udgangspunkt i, om de helt basale ernæringsbehov for hunden bliver tilgodeset ved at bruge det pågældende foder. Og set ud fra den synsvinkel, er det rigtigt at de billigste hundefoder mærker, er ligeså gode om de dyrere produkter.

 

Der hvor man ikke kan sammenligne produkterne, er alle de forskellige egenskaber, der er også krav til hundefoder.

Det er ting påvirker for eksempel pels, fældning, afføringsmængde og afføringens udseende, allergi hos hunden, hundens energibehov, foderets proteinkilde og hundeejerens krav til indhold.

I sådanne tilfælde vil det billigste hundefoder ikke kunne sammenlignes med de dyrere produkter og en tests konklusion ville ikke falde ud til fordel for de billige produkter. Der vil de dyrere hundefoder mærker vinde testen.

 

Hos Gilpa.dk har vi kun produkter der er ordentlig testet - dog ikke i test i forhold til andre hundefoder mærker.

 

Enten har vi selv gennemført en test med udvalgte hunde, eller også er det producenten af hundefoderet der har stået for en større test af foderet.

 

Det foregår typisk ved at en udvalg af forskellige hunderacer, fodres med det pågældende hundefoder over en længere periode, mens der observeres forskelligt undervejs. Det er ting som hundens generelle sundhed, mave, afføring, pels, hud og øjne der observeres. Derudover testes alt hundefoder også på laboratorier, hvor der målers at indholdet af de forskellige ingredienser, stemmer overens med foderets ingrediensliste.

 

Hver gang vi bestiller hundefoder eller kattemad hos en af vores leverandører, produceres den bestilte mænge foder. Det vil sige at alt foder vi modtager fra fabrikkerne, er frisk lavet. En sådan produktion får et Serienummer/BATCH nummer som bliver trykt på alle sækkene med foder, ligeosm fabrikken selv beholder en mænge af produktionen. Hvis der efterfølgende opstår problemer med et foder, kan fabrikken ved hjælp af BATCH nummeret, analysere det samme foder som er ude hos vores kunder.

 

Når vi modtager foderet til vores lager, kontrolleres foderets holdbarhed og BATCH nummer, ligesom vi tjekker for synlige skader og vurderer om foderets umiddelbare duft er som vi forventer.

 

Test af Sportsman's Pride hundefoder

Sportsman's Pride hundefoder er oprindelig et amerikansk fodermærke der indtil 2009, bliv importeret i store containere fra USA til Danmark. Men nye EU regler bremsede denne import grundet strenge regler omkring indholdet af GMO (genmodificerede organismer), som ikke må kunne spores i foder til dyr i EU. Sportsman's Pride foder til det europæiske marked bliver derfor nu produceret i Tyskland, på et stor moderne fabrik som Sportsman's Pride i USA samarbejder med.

 

Foderet blev oprindelig testet grundigt af Amerikanerne, nøje planlagt efter stramme amerikanske kvalitetskrav. Da produktionen til det europæiske marked blev flyttet til Tyskland, blev opskriften justeret til at opfylde EU krav i et tæt samarbejde med amerikanerne. Efterfølgende blev den første europæiske produktion leveret i september 2009. Denne produktion blev nøje overvåget og primært anvendt til de kunder der tidligere har foderet deres hunde med det foder, der var blevet importeret direkte fra USA. Det gav grundlaget for en direkte sammenligning af blandt andet foderet udseende, lugt, hundens mave, pels og afføring.

 

Resultatet blev at de oplevede en større kvalitet i den europæiske udgave af Sportsman's Pride foderet, med en positiv effekt på hundenes maver, minimal fast afføring og sund og blanke pelse. Besøg Sportsman's Pride Danmark.

 

Test af First Buddy

First Buddy er vores eget fodermærke som vi selv har udviklet og får produceret hos en producent i Belgien.

 

Inden vi begyndte at producere dette foder,  gennemførte vi en test af foderet fra marts til oktober 2015.

50 hunde fordelt på 27 racer og blandingsracer deltog i testen. Hunde vi fandt blandt almindelige danske familiehunde, aktive prøve- og jagthunde og avlshunde hos opdrættere.

 

Vi havde hvervet deltagerne til testen via Facebook og ved en direkte kontakt, og de deltagende hunde testede tilsammen 4 ton First Buddy kornfrit hundefoder med and og kanin til voksne hunde.

Alle deltagerne blev bedt om at forholde sig til følgende: Umiddelbar vurdering af foderet, Hundens smagsoplevelse, Hundens generelle sundhed og velbehag i testperioden, Afføring, Pels og Andre kommentarer.

 

Du kan se meget mere om testen og læse konklusionen på First Buddys hjemmeside.

 

Test af Fromm Family

The Fromm Family er en af de ældste producenter af hundefoder - og er opfinderen af tørfoder som vi kender det i dag.

 

Siden 1904 har The Fromm Family fastholdt en tradition om udvikling og nyskabelse dedikeret til sundhed og ernæring af dyr.
I 1949 introducerede familien konceptet Premium Pet Food. Som det første og ældste Premium Pet Food selskaber, har Fromm Family fået ry for at være en af de førende producenter af hundefoder, med fokus på at opnå den højeste kvalitet og produceret af de bedste naturlige ingredienser.


I 1948 skabte Dr. Willard Roberts, PhD og administrerende ernæringsforsker hos Fromm Family - og ”faderen” til moderne hundefoder - den første generation af Fromm Family tørfoder. Det var starten til den banebrydende måde at tilberede kød og korn sammen, til det som vi kender som tørfoder (foderpiller).

 

Den amerikanske familie fra Wisconsin siden 1904 arbejdet på at videreudvikle kvalitetsfoder til hunde og katte uden brug af biprodukter og tilsætningsstoffer - videreudviklet med baggrund i kunders tilbagemeldinger og forskellige laboratorietests.

 

De varianter der sælges i Danmark, som eksempelvis Fromm Adult Classic, er stadig baseret på de oprindelige opskrifter og må siges at være et af de mest gennemtestede produkter. Fromm Adult Classic er stadig et af vores mest sælgende hundefoder i Gilpa's webshop.

 

Du kan også teste hundefoder

Hos Gilpa.dk kan du få prøveposer af vores forskellige varianter af hundefoder og kattemad. Det giver dig mulighed for at se om din bedste ven synes det smager godt.

 

Send os en mail på info@gilpa.dk med navn, adresse, telefonnummer og hvilken variant du ønsker af teste.