Hvad spiser Katte?

af: Erik Aalund /Gilpa.dk

Det kan være lidt af en opgave at finde det rigtige foder til en kat.

Katte synes at være meget selektive når det gælder deres mad, og når man endelig finder det rette foder, skal man som katteejer ikke kommende rendende med et nyt foder i tide og utide. Så vil mange katte iværksætte en sultestrejke.

Katte kan virkelig være meget stædig, når det kommer til det foder, der bliver serveret til dem.

Katte og deres jagtinstinkt

Katte har oprindelig overlevet via deres jagtinstinkt og spist det bytte de kunne fange – som typisk er mus.

Det er der mange katte der stadig gør, men det er de færreste katte der ikke også får kattemad i form af tørfoder eller dåsemad. Der findes mange forskellige tørfoder produkter til katte – her et et par eksempler på foder til katte.

Katte der kun opholder sig indendørs bruger ikke deres jagt instinkt for at overleve, og er derfor 100% afhængig af det kattemad deres ejer fodre den med.

I nogle hjem står kattemaden fremme hele dagen, mens andre fodre deres kat på bestemte tidspunkter.

Katte er udpræget vanedyr og tillægger sig hurtigt en bestemt rytme i deres spisevaner, som tidspunkt, mængde og foderets smag. Og SÅ skal man ikke komme og lave om på det.

Vores egen kat spiser altid sammen med vores hunde, og så snart han er færdig, skal der findes mus til dessert – som han i øvrigt altid viser frem til hunden.

Kvalitetsfoder til Katte

Der findes mange forskellige muligheder når det gælder foder til katte, og ligesom foder til hunde kan det være lidt af en opgave at finde det rigtige. Noget foder er godt for nyre-urinvejene, mens andre varianter er gode til steriliserede katte.

Jeg har her gjort valget let for dig

I mit foderfirma Gilpa.dk har vi i øjeblikket kun 3 mærker at vælge imellem – til katte (til hunde har vi et lidt større udvalg af hundefoder).

De 3 kattefodermærker vi har,  er alle egnet til alle typer katte – og også til katte med nyre-urinvejs problemer og til steriliserede katte.

Sportsman’s Pride professionel Cat er ydermere udviklet til killinger.

Dette kattemad er produceret hos Amerikanske Sportsmans Pride, som også producerer kvalitetsfoder til hunde. Sportsmans Pride er kendt for deres høje smags accept og biddrager til sunde og blanke pelse.

Vi oplever meget ofte at, når en kat har smagt Sportsmans Pride kattemad, er dette det eneste katten vil spise fremover.

Flere af vores kunder har lavet “blindtest”, hvor katten kun kan vælge mellem lækkert dåsemad til katte og Sportsmans Pride til katte – og hvor katten hurtigt fravalgte dåsemaden til fordel for tørfoderet fra Sportsmans Pride.

De andet mærker af kattemad du kan finde hos Gilpa er et kattefoder fra en af de mest erfarende producenter af kattemad og hundefoder, nemlig Gilbertson & page – som i øvrigt i 1884 fik tildelt titlen som Kongelig Hofleverandør i Storbritannien – en titel det traditionsrige firma har beholdt siden.

Kattefoderet fra Gilbertson & Page er Gilpa Umami kattemad. Et kattefoder der er blevet solgt i Danmark i de seneste 30 år, og er et rigtig populært produkter, der egner sig til alle typer af voksne katte.

Det 3. kattefoder vi har er fra ProBiotic LIVE. Der findes 2 forskellige smagsvarianter - en med lam og en med and. Dette foder produceret i belgien af det tyske firma Bacterfield. Du kan her se udvalget af produkter til katte fra ProBiotic LIVE.

Hvor meget skal en kat spise?

Normalen for hvor meget kattemad en kat skal have dagligt, er et sted mellem 60 og 90 gram dagligt for en kat på ca. 4 kg. Dette kan dog sagtens variere fra kat til kat, da sulten hos katten også afhænger af hvormange mus der er blevet fanget og spist.

Det er vigtigt at holde øje med kattens størrelse – om den bliver for tyk eller for tynd – og justere mængden af foder i forhold til denne vurdering.

HUSK: der skal altid være frisk vand til katten. Tørfoder gør katten ekstra tørstig.

 

e-mærket logo