Hvor længe skal en hundehvalp have hvalpefoder?

af: Erik Aalund /Gilpa.dk

Det kan være svært at vælge hundefoder til sin hund, hvis man er i tvivl om, hvornår hvalpen går fra at være hvalp til voksen, og hvornår den voksne hund går fra at være en seniorhund.

Det er svært at generalisere hundes livsstatus, da det afhænger af hundens størrelse (små, mellem og store racer) og aktivitet.

Store hunderacer er i vækst i en længere periode, end små hunderacer – og de store hunde er derfor “hvalp” i en længere periode, end de små hunde er.

Som tommelfingerregel kan du bruge denne guide, som helt overordnet fortæller dig, hvornår du bør tænke på at ændre din hunds fodertype.

Se mere om fodring af hundehvalpe.

Skift til voksenfoder - lille / mini størrelse hunde

Hvis du har en lille hund (lille hunderace, voksenvægt cirka 5-10 kg), vil den være hvalp og have brug for hvalpefoder, indtil den er cirka 8 – 10 måneder gammel. Fra hunden (lille hunderace) er 8 – 10 måneder til den er 7 år, vil hunden være voksen og endeligt kan du overveje senior foder fra hunden er cirka 8 – 10 år.

Skift til voksenfoder - Mellem størrelse hunde

Har du en mellemhund (mellemstor hunderace, voksenvægt cirka 10-30 kg) vil den være hvalp indtil den er cirka 12. måneder gammel. Fra hunden er 1 år til 7 år, vil den være voksen og når hundens alder overstiger 7 år, vil den betegnes som værende en seniorhund, og du kan overveje at skifte til et Seniorfoder.

Skift til voksenfoder - Stor hunderace

Er du hundeejer til en stor hund (stor hunderace, voksenvægt 30 -…), vil den være hvalp, og stadig i vækst indtil den er cirka 1,5 til 2 år gammel. Indtil den store hund er 5 år gammel er den en voksenhund, du kan overveje at skifte til et specialudviklet foder til senior hunde.

e-mærket logo