Hvorfor slikker hunde mennesker?

af: Erik Aalund /Gilpa.dk

Hunde er sociale og kærlige væsener der gerne vil være i nær kontakt med deres ejere.

En måde at få kontakt med mennesker på, er ved at slikke i ansigtet og på hænderne og dette kan være en ganske hyggelig måde at blive hilst på.

Når hunde slikker på mennesker, er det fordi det er i hundens natur og det er noget hunden forbinder med noget trygt og afstressende, da dette har været en af de væsentligste kontaktflader den har haft med dens mor som hvalp.

Når hunde slikker på mennesker i overdreven grad, kan det dog blive overvældende og derfor kan det være godt at vide, årsagen til hvorfor din hund slikker.

Hvorfor hunde slikker på mennesker?

Tegn på kærlighed
Det er dens måde at sige hej og kommunikere. Hunde er kærlige væsener der elsker at være i kontakt med mennesker. Ved at slikke på dig, føler hunden at den kommer tættere på dig.

For at få opmærksomhed
Måske er den tissetrængende eller mangler vand i sin vand skål. Læg mærke til om der er noget hunden har brug for.

For at vise respekt
Ved at slikke på dig viser den dig sin underkastelse.

Når noget dufter godt
Hunde slikker på ting de finder velduftende. Det kan være alt fra en halvtom tallerken til deres ejermands hud der naturligt kan appellere til hunden pga. et lækkert hudplejeprodukt eller din huds naturlige salte smag.

3 gode råd til at undgå at din hund slikker for meget

Det at hunden slikker er en tillært adfærd som bliver forstærket af den opmærksomhed, enten positiv eller negativ, som de modtager fra deres ejermand. Derfor er det vigtigt at sætte grænser og træne din hund herefter.

#1 Undgå at give det opmærksomhed
Giv hverken positiv eller negativ opmærksomhed til slikkeriet. Gå helt ud af rummet hvor hunden er og gør det hver gang; Vær konsekvent. På den måde vil det langsomt stilne af.

#2 Leg
Distraher hunden med legetøj, gerne noget der stimulerer dens mund, kan også hjælpe at lege med, hvor den ikke skal bruge sin mund, fodbold i haven fungere rigtig godt.

#3 Duft
Tænk over hvordan du dufter, måske er der noget I dine hudprodukter, der tiltaler hundens lugtesans. Undgå parfumerede produkter og brug i stedet mere neutrale produkter.

Måske din hund bare er sulten - se udvalget af hundefoder.

e-mærket logo