Min hund spiser for hurtigt - Hvad gør jeg?

af: Erik Aalund /Gilpa.dk

Mange hunde bliver meget ivrige og rastløse, når de skal have mad, hvilket gør at mad skålen allerede er tømt efter 30 sekunder. 

Nogle hundes måde at angribe mad skålen kan medføre at engang imellem den kaster op og har en tendens til at få ekstra luft i maven.

Men heldigvis findes der nogle midler, du kan gøre brug af for at bremse hundens æde mani.

Få hunden til at spise langsom

Det kan være en god ide at anskaffe en madskål, som gør det svært for hunden at sluge maden. Du kan for eksempel vælge en BUSTER slow feeder foderskål, som har en lille forhøjning i midten, som gør at hunden skal grave efter hundefoderet.

Hvis du ønsker at gøre måltidet endnu sværere for din hund at spise, kan du også overveje en foderlabyrint, hvor hunden med sine poter eller snude skal skubbe foderet til en af udgangene. 


At ændre på madskålens form er den nemmeste og mest effektive måde at få din hund til at spise i et almindeligt og sundt tempo.

TIP: Den biligste måde at fodre din hund ved at sprede dens foder ud over et større areal, som køkkengulvet eller græsplænen. Det gør også at din hund bliver mentalt træt, når den skal arbejde for at finde hver enkelt foderpille - og at den ikke sluger sit foder.

e-mærket logo