Min hund virker deprimeret - Hvad gør jeg?

af: Erik Aalund /Gilpa.dk

Symptomerne på en hundedepression ligner på mange måder symptomerne for depression hos os mennesker.

De hyppigste symptomer på en hundedepression er:

Depressionen opstår, hvis hunden har været udsat for et tab af en anden hund eller hundeejer, men depressionen kan også opstå ved en jalousi eller en forandret boligsituation.

OBS: Hvis du har mistanke om, at din hund lider af en depression, skal du altid henvende dig til din dyrlæge. Disse symptomer kan også skyldes andre sygdomme hos hunden. 

Der er nogle ting DU kan gøre for at din hund bliver mindre deprimeret.

Hvis din hund virker meget lad og energiløs, kan det være en rigtig god ide at give din hund energitilskud med Omega 3+6 eller ekstra energitilskud. Den tilførte ekstra energi til din hund (eller kat), kan i flere tilfælde vise sig som en stigning i humøret.

Aktiver din hund

I mange tilfælde kan du som hundeejer også løfte humøret hos din hund ved at stimulere dens smagsløg med nogle lækre og sunde godbidder

En øget fysisk aktivitet og socialisering med andre hunde vil også være en måde at stimulere din hunds behov for samvær med andre hunde og mennesker.

Aktiver hunden ved at træne og lege med den - og evt. fodre den ved at sprede dens foder ud over et større areal. Det holder hunden mentalt i gang.

e-mærket logo