• Gratis fragt ved over 5 kg
  • Daglig levering
  • Smagsgaranti
  • Abonnementsordning

Hvad spiser katte?

- eller hvad spiser katte ikke?

 

Det kan være lidt af en opgave at finde det rigtige foder til en kat.

Katte synes at være meget selektive når det gælder deres mad, og når man endelig finder det rette foder, skal man som katteejer ikke kommende rendende med et nyt foder i tide og utide. Så vil mange katte iværksætte en sultestrejke.

 

Katte og deres jagtinstinkt

Katte har oprindelig overlevet via deres jagtinstinkt og spist det bytte de kunne fange - som typisk er mus.

 

Katte har oprindelig overlevet via deres jagtinstinkt og spist det bytte de kunne fange - som typisk er mus.

 

Det er der mange katte der stadig gør, men det er de færrste katte der ikke også får kattemad i form af tørfoder eller dåsemad.

Katte der kun opholder sig indendørs bruger ikke deres jagtinstinkt for at overleve, og er derfor 100% afhængig af det kattemad deres ejer fodre den med.

 

I nogle hjem står kattemaden fremme hele dagen, mens andre fodre deres kat på bestemte tidspunkter. Katte er udpræget vanedyr og tillægger sig hurtigt en bestemt rytme i deres spisevaner, som tidspunkt, mængde og foderets smag. Og så skal man helst ikke lave om på det.

 

Vores egen kat skal altid ud og finde en mus til dessert, så snart den er færdig med den mængde tørfoder vi giver den to gange dagligt.

 

Kvalitetsfoder til Katte

Der findes mange forskellige muligheder når det gælder foder til katte, og ligesom foder til hunde kan det være lidt af en opgave at finde det rigtige. Noget forder er godt for nyre-urinvejene, mens andre varianter er gode til steriliserede katte.

 

Vi har valgt at gøre valget let for dig

Hos Gilpa.dk er der kun tre forskellige mærker at vælge imellem. De er alle egnet til alle typer katte - og også til katte med nyre-urinvejs problemer og til steriliserede katte. 

 

Sportsman's Pride professionel Cat er ydermere udviklet til killinger. Dette kattemad er produceret hos Amerikanske Sportsmans Pride, som også producerer kvalitetsfoder til hunde. Sportsmans Pride er kendt for deres høje smagsaccept og biddrager til sunde og blanke pelse. 

 

Vi oplever meget ofte at, når en kat har smagt Sportsmans Pride kattemad, er dette det eneste katten vil spise fremover. Flere af vores kunder har lavet "blindtest", hvor katten kun kan vælge mellem lækkert dåsemad til katte og Sportsmans Pride til katte - og hvor katten hurtigt fravlagte dåsemaden til fordel for tørfoderet fra Sportsmans Pride.

 

De øvrige to mærker i kattemad vi kan tilbyde dig, er foder fra et par af de erfarende producenter af kattemad og hundefoder, nemlig Fromm Family og Gilbertson & page. Det er Fromm Family Cat og Gilpa Umami kattemad. Begge produkter er blevet solg i Danmark i de seneste 30 år, og er et par rigtig populære produkter, der egner sig til alle typer af voksne katte.

 

Kattemad til stereliserende katte

Ligesom det er tilfældet med hunde, så er der visse situationer, hvor det er en god ide, at ændre din kats kost. En af disse situationer er umiddelbart efter, at den er blevet stereliseret. En kastrering ændrer på hormonerne i din kats krop, hvilket gør, at den ofte vil opleve en styrket appetet imens, at dens energiniveau vil falde. Derfor øges risikoen også markant for, at din kat bliver overvægtig. 

I disse tilfælde bør du derfor særligt overveje at købe slankende kattefoder. 

 

Hvor meget skal en kat spise?

Normalen for hvor meget kattemad en kat skal have dagligt, er et sted mellem 60 og 90 gram dagligt for en kat på ca. 4 kg. Dette kan dog sagtens variere fra kat til kat, da sulten hos katten også afhænger af hvormange mus der er blevet fanget og spist. 

 

Det er vigtigt at holde øje med kattens størrelse - om den bliver for tyk eller for tynd - og justere mængden af foder i forhold til denne vurdering.

 

HUSK: der skal altid være frisk vand til katten. Tørfoder gør katten ekstra tørstig.

 

Har du spørgsmål sidder vi klar ved telefon 7526 4400. Du er også velkommen til at skrive til info@gilpa.dk.

 

Hvis du gerne vil være fri for at skulle huske at bestille kattefoder, kan du oprette en abonnement på fastlevering - så klarer vi resten Læs mere om Gilpa's Abonnementsservice.

 

>> Se vores udvalg af hundefoder <<