10 populære hvalperacer i Danmark

Har du en hundehvalp? 

Måske den er blandt de mest populære hvalperacer i Danmark.

Hunde fylder en ret stor del af danske familier. I de fleste tilfælde er der tale om familiehunde som kæledyr, mens en stor del også bruger deres hunde aktivt, som konkurrencer, udstilling og jagt. 

For det meste får familierne deres nye hund, når hvalpen er 8 uger gammel, og klar til at rejse fra sin mor og hundesøskene, men der er også familier i danmark, som vælger at købe en voksen hund. Det kan der være flere årsager til, som at familien ikke har overskud til en lille hundehvalp og det arbejder der følger med, eller at familien overtager en voksen hund fra et internat eller opdrætter. 

Med jævne mellemrum udarbejder Dansk Hunderegister en oversigt over de mest populære hunderacer i Danmark, uden at det ændre meget i forhold til rækkefølgen. 

De mest populære hvalperacer

10. Welsh Corgi

9. Schæferhund

8. Dansk Svensk Gårdhund

7. Bichon Havanaise

6. Chihuahua

5. Berner Sennen

4. Golden Retriever

3. Cocker Spaniels

2. Fransk Bulldog

1. Labrador

Hvalpe til salg

De 3 bedste steder at købe en hundehvalp

Der findes mange forskellige steder på internettet, hvor du kan købe en hvalp og alle hvalpe er søde, og man skal derfor passe på det ikke er følelserne styre købet.

Det er vigtigt at vælge sin nye hvalp med omtanke. De bedste steder afhænger lidt af hvilken type hund du er på udkig efter.  

Hvis hunden skal være med stamtavle og vil du sikre dig at hvalpen er sund og rask, skal du undersøge om du kan finde oplysninger på opdrætteren, og evt. snakke med andre hvalpekøbere. Der findes desværre såkaldte hvalpefabrikker og personer, der henter hvalpekuld hjem fra udlandet, hvor sundheden ikke prioriteres. 

Vil du være sikker på at sundheden priorites og hundene er med stamtavle, kan du begynde din søgen på følgende steder:

  • Dansk Kennel Klub - Køb Hund.dk. Her er alle hvalpe med stamtavle og registreret i Dansk Kennel Klub, som blandt giver dig to års reklamationsret efter købet. 

  • Racernes Specialklubber - se på den race du ønsker og find racens egne hjemmeside, som for eksempel Schæferhundeklubben. På sådanne hjemmesider kan du læse mere om den aktuelle race og finde oversigt over opdrættere, der har - eller har planlagt hvalpe.

  • Opdrætternes egne hjemmesider. Ved en søgning på internettet, kan du finde mange opdrættere, der har deres egne hjemmesider, og hvor du kan danne dig et indtryk af hvem opdrætteren er, og se mere om dennes hunde. 

Hvalpepakker

Vil du gerne have en hvalpepakke til din nye hvalp, kan du bestille den her hos Gilpa. 

Hvalpepakken indeholder: 

Produkter

e-mærket logo